Musik er en af de ældste og mest effektive former for medicin. Og sådanne sange kan hjælpe patienter med at helbrede på så mange måder.

Musikkens magt til at forme følelser og hæve stemninger er veldokumenteret. Faktisk har det været brugt som et redskab i århundreder til at forbedre livskvaliteten for patienter.

Musikterapeuter mener, at musik er et naturligt helbredelsesværktøj, der kan bruges på hospitaler, hospicer, plejehjem og andre sundhedsfaciliteter for dets stressreducerende virkninger på både patienter og personale. Ved at forbedre humøret via elementer som rytme eller melodi hjælper det med at stimulere frigivelsen af endorfiner – hjernens naturlige smertestillende midler – hvilket igen frigiver feel -good neurotransmittere, herunder dopamin og serotonin, i vores hjerner for at give os vores glade følelser igen.

Hvorfor musikterapi er den næste store ting i sundhedsvæsenet

Med de voksende tilfælde af psykiske problemer er musikterapi blevet et vigtigt værktøj, der bruges til at give følelsesmæssig lindring og åndelig velvære.

Musikterapi har vist sig at hjælpe på forskellige områder inden for sundhedsvæsenet: fra at reducere angst under fødslen til at hjælpe autistiske børn med at forbedre deres sociale færdigheder.

Brugen af en terapeut kombineret med en digital assistent har givet et nyt niveau af fleksibilitet for udbydere, da det giver dem mulighed for at arbejde med klienter fra forskellige steder og tidszoner, hvilket åbner nye muligheder for patienter.

5 måder at komme i gang med musikterapi i din praksis

Musik har været brugt i terapi i århundreder, men det er først for nylig, at videnskaben om musikterapi er blevet undersøgt og værdsat. Selvom musikterapi er et relativt nyt begreb i USA, har det spredt sig rundt om i verden.

Som musikterapeut spekulerer du måske på, hvordan du kommer i gang med denne type arbejde i din praksis. Denne artikel giver dig fem tips til at komme i gang med din egen musikterapipraksis.

1) Udvikl et forhold til dine patienter: En måde at starte med musikterapi på er ved at udvikle et forhold til dine patienter ved indtagelse og under hele deres behandling. Du kan lære om deres historie og livsstil og endda finde ud af, hvilke sange der har betydning for dem. Når de føler sig trygge ved at tale om deres personlige liv, starter det samtalen om, hvordan de vil bruge deres tid under behandlingsforløb