Opfølgning på innovationscamp om innovative lyd og lysteknologier til daginstitutioner den 14. maj

Den 14. maj 2013 afholdt Innovationsnetværket Dansk Lyd sammen med OPALL (Offentlige-Private Alliancer) og Innovationsnetværket Dansk Lys en innovationscamp om innovative lyd- og lysteknologier til daginstitutioner i DTUs nye Innovatorium i Lyngby.

Resultatet af campen var en række konkrete forslag til, hvordan lyd- og lysteknologier kan integreres i daginstitutioner (eller plejehjem) inden for områderne rum og rumopdeling, sansestimuli og kreativitet samt læring.

Besøg OPALLs hjemmeside og læs mere om de konkrete forslag og projektmuligheder her.

Dagen bød desuden på en masse netværk og diskussioner blandt de fremmødte fra virksomheder, konsulenter, kommuner og daginstitutioner

Læs programmet for dagen her

Læs mere om OPALL her

Baggrund:

Daginstitutioner står over for mange udfordringer, som lyd- og lysteknologier kan være med til at løse. I institutionerne oplever man en hverdag, hvor mål om omsorg, nærvær og læring for vores børn skal opnås med færre voksne, flere børn og ikke altid opdaterede fysiske forhold.  Forskning viser samtidig, at lys og lyd har stor betydning for indlæring, trivsel og det fysiske arbejdsmiljø i dagsinstitutionerne. Innovationscampen tilbyder lyd- og lysvirksomheder og fagfolk fra kommunerne at mødes og sammen udforske de muligheder, som eksisterende eller nye lyd- og lysteknologier rummer.

tweet: